admin Admin
عدد المساهمات : 650 نقاط : 6188 تاريخ التسجيل : 21/01/2011 الموقع : https://nosor.own0.com
| موضوع: مكرونة بالكبدة الاسكندراني الثلاثاء مارس 29, 2011 12:18 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]أولاً : عمل المكرونة
يفضل أن تكون خواتم (أكبرمن المرمرية شويه) .
لا تضعي المكرونة فى الماء إلا بعد غليانه , ثم تقلبي كثيراً حتى يغلى الماء به أيضاً ,ولاتنسي وضع الملح وملعقة زيت قبل المكرونة
وارفعيها من الماء قبل ماتبيض بشويه وصفيها واغسليها كويس بالماء
ثانياً : الكبدة الاسكندرانى
تقطع الكبدة قطع صغيره , أويمكن شراءها جاهزه مقطعة (اسمها كبدة عصافيري)
أولاً توضع الكبدة فى كمية زيت قليلة وتقلب جيداً ,وقبل النضج يوضع عليها الثوم المفروم
ثم يوضع الملح اجعليه قليلاً فى البداية , ثم يوضع الفلفل الأسود والكمون , ويوضع جوزة الطيب مبشوره , وقليل من القرفة , والحبهان المطحون (تقشر ويطحن ما بداخلها) .
ويستمر التقليب , ثم يعصر عليها ثلاث أو أربع ليمونات
ثم يوضع عليه فلفل رومى أو حار على حسب الاختيار مقطع لقطع صغيرة , ثم قليل من الماء وتترك لتنضج حوالى خمس دقائق
وبالهناء والشفاء
أى خدمة , ماكنتش عايز أظهر مهاراتى فى الطبخ من زمان , لكن يلا أنتو اخواتى بردو
لو باظت من حد يبقى العيب على الصنايعى مش أنا ,اتهموا أنفسكم أولاً ههه
نسيت الصلصة :
على العموم سريعاً تفرمي رأس ثوم صغيرة كاملة مع حوالى ثلاث بصلات متوسطين فى الكبة
وتعصرى حوالى 2ك طماطم فى الخلاط , ثم تصفى
تحطى البصل والثوم وتحمريهم فى الزيت لحد مايصفروا بس
وبعدين أنزلى بعصير الطماطم وقلبى كويس
حوطى أربع أوخمس ورقات لورة , ومعلقة طعام زعتر ,ولو حبيتى شوية شطه قليله ريحه بس
وغطيها وسبيها لحد ما القوام يتقل , وبعدين ظبتى ملحك والفلفل والكمون قليل ,وحطى عليها نصف برطمان طماطم بوريه (الصلصة الجاهزة يعنى) . وسبيها تتسبك | |
|
الاميرة شاهى عضو مميز
عدد المساهمات : 638 نقاط : 6120 تاريخ التسجيل : 26/03/2011 العمر : 24
| موضوع: رد: مكرونة بالكبدة الاسكندراني الأربعاء يونيو 29, 2011 2:07 pm | |
| | |
|
اسيرة الاحزان عضو نشيط
عدد المساهمات : 94 نقاط : 4911 تاريخ التسجيل : 26/04/2011 العمر : 30
| موضوع: رد: مكرونة بالكبدة الاسكندراني الأحد يوليو 17, 2011 1:39 pm | |
| مشششششششششششششكور | |
|