منتدى النصور المحلقة
منتدى النصور المحلقة
منتدى النصور المحلقة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى النصور المحلقة
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مكرونة بالكبدة الاسكندراني

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
Admin
admin


ذكر عدد المساهمات : 650
نقاط : 6188
تاريخ التسجيل : 21/01/2011
الموقع : https://nosor.own0.com

مكرونة بالكبدة الاسكندراني  Empty
مُساهمةموضوع: مكرونة بالكبدة الاسكندراني    مكرونة بالكبدة الاسكندراني  Icon_minitimeالثلاثاء مارس 29, 2011 12:18 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أولاً : عمل المكرونة

يفضل أن تكون خواتم (أكبرمن المرمرية شويه) .

لا تضعي المكرونة فى الماء إلا بعد غليانه , ثم تقلبي كثيراً حتى يغلى الماء به أيضاً ,ولاتنسي وضع الملح وملعقة زيت قبل المكرونة

وارفعيها من الماء قبل ماتبيض بشويه وصفيها واغسليها كويس بالماء

ثانياً : الكبدة الاسكندرانى

تقطع الكبدة قطع صغيره , أويمكن شراءها جاهزه مقطعة (اسمها كبدة عصافيري)

أولاً توضع الكبدة فى كمية زيت قليلة وتقلب جيداً ,وقبل النضج يوضع عليها الثوم المفروم

ثم يوضع الملح اجعليه قليلاً فى البداية , ثم يوضع الفلفل الأسود والكمون , ويوضع جوزة الطيب مبشوره , وقليل من القرفة , والحبهان المطحون (تقشر ويطحن ما بداخلها) .

ويستمر التقليب , ثم يعصر عليها ثلاث أو أربع ليمونات

ثم يوضع عليه فلفل رومى أو حار على حسب الاختيار مقطع لقطع صغيرة , ثم قليل من الماء وتترك لتنضج حوالى خمس دقائق

وبالهناء والشفاء

أى خدمة , ماكنتش عايز أظهر مهاراتى فى الطبخ من زمان , لكن يلا أنتو اخواتى بردو

لو باظت من حد يبقى العيب على الصنايعى مش أنا ,اتهموا أنفسكم أولاً ههه

نسيت الصلصة :

على العموم سريعاً تفرمي رأس ثوم صغيرة كاملة مع حوالى ثلاث بصلات متوسطين فى الكبة

وتعصرى حوالى 2ك طماطم فى الخلاط , ثم تصفى

تحطى البصل والثوم وتحمريهم فى الزيت لحد مايصفروا بس

وبعدين أنزلى بعصير الطماطم وقلبى كويس

حوطى أربع أوخمس ورقات لورة , ومعلقة طعام زعتر ,ولو حبيتى شوية شطه قليله ريحه بس

وغطيها وسبيها لحد ما القوام يتقل , وبعدين ظبتى ملحك والفلفل والكمون قليل ,وحطى عليها نصف برطمان طماطم بوريه (الصلصة الجاهزة يعنى) . وسبيها تتسبك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://nosor.own0.com
الاميرة شاهى
عضو مميز
عضو مميز
الاميرة شاهى


انثى عدد المساهمات : 638
نقاط : 6120
تاريخ التسجيل : 26/03/2011
العمر : 24

مكرونة بالكبدة الاسكندراني  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالكبدة الاسكندراني    مكرونة بالكبدة الاسكندراني  Icon_minitimeالأربعاء يونيو 29, 2011 2:07 pm

مشكوووووور جداااااااا على الاكلة والطريقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسيرة الاحزان
عضو نشيط
عضو نشيط
اسيرة الاحزان


انثى عدد المساهمات : 94
نقاط : 4911
تاريخ التسجيل : 26/04/2011
العمر : 30

مكرونة بالكبدة الاسكندراني  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالكبدة الاسكندراني    مكرونة بالكبدة الاسكندراني  Icon_minitimeالأحد يوليو 17, 2011 1:39 pm

مشششششششششششششكور
جزاكم الله كل خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مكرونة بالكبدة الاسكندراني
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى النصور المحلقة :: قسم السيدات :: مطبخ النصور المحلقة-
انتقل الى: