منتدى النصور المحلقة

منتدى النصور المحلقة

منتدى النصور المحلقة
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 مكرونة بالكبدة الاسكندراني

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
Admin


ذكر عدد المساهمات : 650
نقاط : 3467
تاريخ التسجيل : 21/01/2011
الموقع : http://nosor.own0.com

مُساهمةموضوع: مكرونة بالكبدة الاسكندراني    الثلاثاء مارس 29, 2011 12:18 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أولاً : عمل المكرونة

يفضل أن تكون خواتم (أكبرمن المرمرية شويه) .

لا تضعي المكرونة فى الماء إلا بعد غليانه , ثم تقلبي كثيراً حتى يغلى الماء به أيضاً ,ولاتنسي وضع الملح وملعقة زيت قبل المكرونة

وارفعيها من الماء قبل ماتبيض بشويه وصفيها واغسليها كويس بالماء

ثانياً : الكبدة الاسكندرانى

تقطع الكبدة قطع صغيره , أويمكن شراءها جاهزه مقطعة (اسمها كبدة عصافيري)

أولاً توضع الكبدة فى كمية زيت قليلة وتقلب جيداً ,وقبل النضج يوضع عليها الثوم المفروم

ثم يوضع الملح اجعليه قليلاً فى البداية , ثم يوضع الفلفل الأسود والكمون , ويوضع جوزة الطيب مبشوره , وقليل من القرفة , والحبهان المطحون (تقشر ويطحن ما بداخلها) .

ويستمر التقليب , ثم يعصر عليها ثلاث أو أربع ليمونات

ثم يوضع عليه فلفل رومى أو حار على حسب الاختيار مقطع لقطع صغيرة , ثم قليل من الماء وتترك لتنضج حوالى خمس دقائق

وبالهناء والشفاء

أى خدمة , ماكنتش عايز أظهر مهاراتى فى الطبخ من زمان , لكن يلا أنتو اخواتى بردو

لو باظت من حد يبقى العيب على الصنايعى مش أنا ,اتهموا أنفسكم أولاً ههه

نسيت الصلصة :

على العموم سريعاً تفرمي رأس ثوم صغيرة كاملة مع حوالى ثلاث بصلات متوسطين فى الكبة

وتعصرى حوالى 2ك طماطم فى الخلاط , ثم تصفى

تحطى البصل والثوم وتحمريهم فى الزيت لحد مايصفروا بس

وبعدين أنزلى بعصير الطماطم وقلبى كويس

حوطى أربع أوخمس ورقات لورة , ومعلقة طعام زعتر ,ولو حبيتى شوية شطه قليله ريحه بس

وغطيها وسبيها لحد ما القوام يتقل , وبعدين ظبتى ملحك والفلفل والكمون قليل ,وحطى عليها نصف برطمان طماطم بوريه (الصلصة الجاهزة يعنى) . وسبيها تتسبك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://nosor.own0.com
الاميرة شاهى
عضو مميز
عضو مميز


انثى عدد المساهمات : 638
نقاط : 3399
تاريخ التسجيل : 26/03/2011
العمر : 17

مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالكبدة الاسكندراني    الأربعاء يونيو 29, 2011 2:07 pm

مشكوووووور جداااااااا على الاكلة والطريقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسيرة الاحزان
عضو نشيط
عضو نشيط


انثى عدد المساهمات : 94
نقاط : 2190
تاريخ التسجيل : 26/04/2011
العمر : 22

مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالكبدة الاسكندراني    الأحد يوليو 17, 2011 1:39 pm

مشششششششششششششكور
جزاكم الله كل خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مكرونة بالكبدة الاسكندراني
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى النصور المحلقة :: قسم السيدات :: مطبخ النصور المحلقة-
انتقل الى: